Näillä askeleilla saavutat tavoitteesi

miten-saavutat-tavoitteesi

Mitä sinä haluat elämältä? Aika ajoin on todella tärkeää ja arvokasta laskeutua tähän hetkeen itsensä äärelle ja pysähtyä pohtimaan mitä haluan, toivon ja tavoittelen elämältäni.

Millainen on sinun näköinen elämä? Vain antamalla itsellesi luvan unelmoida ja tulemalla tietoiseksi, millaisen elämän ja arjen haluat, voit lähteä kulkemaan sitä kohti.

Niin kuin me kaikki varmasti tiedetään pelkkä haaveilu ei kuitenkaan yksistään riitä. Miten siis saavuttaa tavoitteensa? Totuushan on, että jos mitään ei muuta niin mikään ei muutu.

Omien tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan myös konkreettisia askeleita. Tässä postauksessa annan sinulle selkeät askeleet, joiden avulla saavutat haluamasi.

4 askelta, joiden avulla saavutat tavoitteesi

1 askel - Valitse tavoitteesi

Ilman konkreettista tavoitetta unelmamme jää ikävä kyllä mitä todennäköisemmin pelkäksi haaveiluksi. Tavoitteen on oltava myös jollakin tapaa mitattava. Miten muuten tiedät saavuttaneesi sen?

Jos tavoitteesi on hyvin epämääräinen, niin on todennäköisesti myös tuloskin. Mitä selkeämpi ja konkreettisempi tavoitteesi on, sen helpompaa ja todennäköisempää sen saavuttaminenkin on.

Ajatellaan vaikka, että haluat rentoutua enemmän arjessasi. Loistava tavoite, mutta ei vielä sellaisenaan kuulosta kauhean selkeältä.

Miltä sen sijaan kuulostaisi kuuntelen rentoutusharjoituksen kaksi kertaa viikossa. Paljon selkeämpi ja konkreettisempi. Eikö vain?

Kirkasta tavoitteesi Unelmaelämä -rentoutuksen avulla

Oman tavoitteen valitsemisessa on myös hyvä muistaa olla tarkkana. Onhan tavoitteesi varmasti omasi? Jotakin mitä juuri sinä haluat elämältäsi eikä jotain ulkopuolelta annettua.

Joskus ulkoapäin tulevat toiveet ja odotukset on selkeitä, joskus hienovaraisempia. Kannattaa siis useammankin kerran pysähtyä pohtimaan onko tavoite varmasti omasi. Linjassa itsesi kanssa.

2 askel - Luo visio

Haemme aina tavoitteillamme, jonkinlaista muutosta elämäämme. Miten elämäsi muuttuu paremmaksi kun olet saavuttanut tavoitteesi? Miltä sinusta tuntuu? Miltä arkesi näyttää?

Voimme jälleen katsoa asiaa tuon rentoutumisen liittyvään esimerkki tavoitteen kautta. Miten elämä muuttuisi, jos rentoutuisit enemmän arjessasi?

Todennäköisesti tuntisit olosi paremmaksi, kuormituksesi vähentyisi ja jaksaisit paremmin. Fiilistele nyt samalla tavalla omaa tavoitettasi ja luo siitä vaikka ihan konkreettinen visiotaulu.

Voit tehdä sen perinteiseen aarrekartta tyyliin liimaamalla lehdistä leikkaamiasi kuvia kartongille tai tietokoneella esim. Canva on siihen mainio sivusto.

Jos visiotaulu ei nyt kuitenkaan inspiroi sinun tässä hetkessä voit myös pukea tavoitteesi sanoiksi ja kirjoittaa sen ylös paperille. Muista kirjoittaa positiivisessa muodossa, aivan kuin se olisi totta jo tässä hetkessä.

Se mihin keskitymme, lisääntyy elämässämme. Laita visiosi esille niin, että näet sen mahdollisimman usein. Pääset fiilistelemään tavoitettasi ja kokemaan siihen liittyviä positiivisia tunteita jo nyt päivittäin.

3 askel - Kirjaa kalenteriin

Kuten jo aiemminkin olemme puhuneet, muuttuu haluamasi pelkän unelmoinnin sijasta oikeasti saavutettavissa olevaksi tavoitteeksi silloin kun otat konkreettisia askeleita sitä kohti.

Sinun on siis luotava tavoitteesi saavuttamiseksi aikataulu ja toimintasuunnitelma. Seuraava askel on luonnollisesti tavoitteen kirjaaminen kalenteriin.

Mitä sinun pitää tehdä tavoitteesi saavuttamiseksi? Voimme tarkastella asiaa jälleen esimerkki tapauksemme näkökulmasta, jossa tavoitteena oli lisätä rentoutumista arkeen.

Nyt on jo päätetty, että rentoutumista lisätään arkeen tekemällä rentoutusharjoitus kaksi kertaa viikossa. Tätä varten on tietenkin päätettävä, milloin rentoutusharjoitukset tehdään viikon aikana. Tiettynä päivänä vai vaihtelevasti?

Jos kalenteri on jo valmiiksi kuin tiine sammakko, vaatii se tietenkin ensin jostakin muusta luopumista, jotta saat tilaa omille rentoutushetkillesi. Mistä voisit luopua saavuttaaksesi tavoitteesi?

Kun aika on kirjattu kalenteriin ei suunnitelmasta puutu enää kuin harjoitukset. Tässä tapauksessa kysymys siis kuuluu, millaisia rentoutusharjoituksia haluat tehdä?

Liittyykö omaankin tavoitteeseesi, jotain tämän kaltaista? Pyri huomioimaan kaikki vaiheet ja toimintasuunnitelman palaset, joita tavoitteeseesi liittyy.

Muista kuitenkin olla realistinen. Liian tiukka aikataulu tai mahdottomalta tuntuva tavoite syö todennäköisesti motivaation jo ennen kuin olemme päässeet edes alkuun.

4 askel - Älä jää yksin

Yhdessä olemme enemmän. Kuten vanha viisauskin sanoo, jaettu ilo on kaksinkertainen ja jaettu suru puolittuu. Se on aivan totta, joten keskustele ja jaa ajatuksia tavoitteestasi myös muille.

Tietynlainen tilivelvollisuus myös motivoi sitoutumaan muutokseen, jota omalla tavoitteellasi haet. Älä kuitenkaan ymmärrä tätä väärin. En missään tapauksessa tarkoita suorittamista tai pakkoa.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse pärjätä yksin. Parhaassa tapauksessa saat kannustusta ja tukea ihmisiltä, joille kerrot tavoitteestasi. Asioista ääneen puhuminen myös selkeyttää omaa ajattelua.

Oletko valmis lähtemään tuloksellisesti kohti omia tavoitteitasi? Ota tästä seuraava askel kohti uusia oivalluksia tavoitteesi saavuttamiseksi.

Haluaisitko rentoutua hetkeksi?

Kirjoita vain alle yhteystietosi ja klikkaa "Kyllä kiitos" niin lähetän täysin maksuttoman rentoutuksen sähköpostiisi.

Tunnetaitoharjoitus - opi käsittelemään ja kohtaamaan tunteesi

Näillä askeleilla saavutat tavoitteesi

Irtipäästäminen, oletko kokeillut tätä harjoitusta?