Irtipäästäminen, oletko kokeillut tätä harjoitusta?

irtipaastaminen-harjoitus

Jotta saamme tilaa uudelle, on välillä luovuttava vanhasta. Vapautettava itsensä siitä, mikä ei enää ole sinua. Mistä sinun on aika päästää irti?

Tämä voi olla mikä tahansa menneisyyden haamu, haitallinen ajatusmalli, ihmissuhde, työ tai asuinpaikka. Aivan mitä tahansa. Mikä ei enää tässä hetkessä palvele sua. Tai jostain syystä ole enää sinua varten.

Mistä sinun on aika päästää irti?

Irtipäästäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa. Vaikka tietäisit, ettei vanha enää palvele sinua, se on tuttua ja turvallista, jolloinka mieli haluaa pitää siitä kiinni.

Tässä postauksessa haluan jakaa sinulle yhden loistavan irtipäästämisen harjoituksen. Tämän avulla voit toteuttaa mahdollisesti jopa oivalluttavasti irtipäästämisen prosessia.

Irtipäästämisen prosessi

Irtipäästäminen todellakin on eräänlainen prosessi. Ensinnäkin on tiedostettava ja uskallettava tunnustaa itselleen, mikä ei enää palvele. Tämä saattaa viedä hyvinkin kauan aikaa.

Irtipäästäminen voi tuntua hämmentävältä, ahdistavalta, jopa pelottavalta. Etenkin, jos kyseessä on ihmissuhde, työ tai vaikka jokin jo saavutettu unelma, mistä tullut aika päästää irti.

Ajatellaan vaikka, että olet haaveillut jostakin työstä tai ammatista vuosia. Edennyt hyvinkin suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti sitä kohti. Lopulta saavuttaen unelmasi ja haaveilemasi uran.

Jossain vaiheessa. Ehkä vuosien kuluttua se ei kuitenkaan enää tunnukaan omalta. Unelma työpaikastasi onkin tullut mielestäsi enemmän taakka kuin unelmien täyttymys.

Ei kaiken ole tarkoituskaan pysytellä elämässämme ikuisesti.

Se ei enää innosta sinua kuten ennen. Olet väsynyt ja kyllästynyt. Työn merkityksellisyyskin on kadonnut johonkin matkan varrelle. Ja tämä on täysin luonnollista.

On hyvä muistaa, että kaikkien saavutettujen unelmien, työpaikkojen, harrastusten, asuinpaikkojen tai ihmissuhteiden ei ole tarkoituskaan pysytellä elämässämme ikuisesti.

Se voi kuitenkin satuttaa syvästi, että huomaa unelmastaan tulleen enemmänkin painolasti. Vaatii myös hurjasti rohkeutta tunnustaa nämä asiat itselleen ja muille.

Samalla oma tietoinen mieli tai ympäristö saattaa suhtautua asiaan hyvinkin hyökkäävästi. Mikä taas osaltaan vaikeuttaa entisestään irtipäästämistä.

Sydämesi tiedät kyllä vastauksen.

Aiheuttaa vieläkin enemmän epävarmuutta. Ja mahdollisesti alat itsekin epäillä omaa päätöstäsi. Pohtia onko se todella oikein vai teetkö sittenkin virheen. Muista, että sydämesi tietää kyllä vastauksen.

Ja vaikka sydämessämme tietäisimme, että päätös on aivan oikea, luopuminen saattaa silti tuntua hyvinkin raskaalta. Luovut, jostain mikä on ollut sinulle ennen tärkeää ja merkityksellistä.

Eikä aina irtipäästämisessä ole edes kyse näin konkreettisista asioista. Voi olla, että on tullut aika luopua joistakin haitallisista ajatusmalleista, uskomuksista tai tavoista.

Yhtäkaikki etenkin oma tietoinen mielesi yrittää kyllä kynsin ja hampain pitää kiinni niistäkin. Koska se on tuttua ja turvallista. Uusi on aina jollakin tapaa epämukavuus alueelle astumista.

Anna itsellesi aikaa päästää irti

Irtipäästäminen voi olla pitkällinen prosessi. Mitä suuremmasta ja jollakin tapaa vaikuttavammasta asiasta on kyse, sitä kauemman se voi kestää.

En sis todellakaan aio luvata, että homma on selvä tämän harjoituksen myötä. Uskon ja omasta kokemuksestani tiedän, että tästä harjoituksesta on kuitenkin suuresti hyötyä.

Tämä voi olla yksi merkityksellinen askel omassa prosessissasi. Kuten kaikessa sisäisessä työskentelyssä on normaalia ottaa askelia eteenpäin, välillä eksyä sivupoluille tai palata taaksepäin.

Voit tehdä irtipäästämisen harjoituksen niin monta kertaa kuin tarve vaatii.

Jossain vaiheessa voit kuitenkin huomata, että olet saanut päästettyä irti. Ja sitten vieläkin, jostain nousee asioita joiden myötä ymmärrät, että asiassa on vieläkin jotakin käsiteltävää.

Se on täysin ok ja omalla tavallaan kuuluukin prosessiin. Voit siis tehdä tämän harjoituksen useammankin kerran samasta aiheesta. Aina huomatessasi, että vieläkin jotain oli kesken.

Irtipäästämisen harjoitus - päästä irti kirjeen avulla

Tässä harjoituksessa irtipäästäminen päästään toteuttamaan tietyllä tapaa hyvinkin konkreettisesti. Oli irtipäästettävä asia minkälainen tahansa.

Kun olemme tiedostaneet, mistä on aika luopua on jossain vaiheessa aika ottaa myös niitä konkreettisia askeleita. Irtisanoutua, luopua tavaroista tai mitä ikinä se sinun kohdallasi tarkoittaakaan.

Päästä rohkeasti irti, omassa tahdissasi, askel kerrallaan

Tämä harjoitus saattaa tietyllä tapaa auttaa sinua myös käynnistämään niiden askeleiden ottamisen. Ettemme jää niin sanotusti tuleen makaamaan tiedostettuamme, mistä on aika luopua.

Jos kyseessä taas on jokin enemmän sisäisempi asia, harjoitus voi tuoda tämän meille enemmän konkreettiseen muotoon ja näin auttaa päästämään siitä irti.

Tarvitset tätä irtipäästämisen harjoitusta varten kynän ja paperia sekä mielellään jonkinlaisen turvallisen tulipaikan.

Kirjoita:

Mistä sinun on aika päästää irti? Aloita kirjoittamalla irti päästettävä asiasi paperille. Kaikki siihen liityvät ajatukset, tunteet ja kokemukset. Aivan niin laajasti ja syvällisesti kuin mahdollista.

Kädet toimii sydämen jatkeena, joten anna kynän vain virrata sydämesi ääntä paperille. Täysin ilman sensuuria. Ilman tuomitsemista. Ilman rajoituksia.

Voit todellakin näin kirjoittaessasi oivaltaa täysin uusiakin asioita. Saatat huomata, ettet ollut edes käsittänyt, mitenkä valtavasti asia on sinua painanut.

Kädet on sydämen jatke ja saatat oivaltaa täysin uusiakin asioita.

Äläkä säikähdä vaikka teksti olisi tietyllä tapaa hyvinkin agressiivista. Usein teksti alkaa todella kummuta sydämestä silloin kun ärräpäät lentelevät. Vaikka tavallisesti et kirosanoja käyttäisikään.

Anna kaikkien tunteiden nousta pintaan. Tulla paperille nähdyksi ja kuulluksi. Se on tärkeä osa. Älä peittele tai estele mitään. Tämä kirje on vain sinun nähtäväksi, joten voit antaa tekstin virrata täysin estoitta.

Saatat huomata olosi helpottuvan jossain vaiheessa. Tiedät, että irti päästämisen kirje alkaa olla valmiina siinä vaiheessa kun tekstiä ei enää tule. Sitä ei ole tarkoitus millään tapaa pakottaa.

Kaikki tuntemukset on tämän jälkeen täysin sallittuja ja oikeita. Mutta saatat jo tässä vaiheessa tuntea olosi todella keventyneen. Jollakin tapaa vapautuneen. Aivan kuin raskas taakka olisi lähtenyt harteilta.

Tuhoa:

Teksti on tarkoitettu korkeintaan sinun nähtäväksi ja ennen kaikkea tuhottavaksi. Harjoituksen seuraava osa onkin luonnollisesti kirjeen polttaminen.

Jos sinulle ei ole mahdollista lähteä mihinkään nuotio paikalle tai takkatulen äärelle, voit myös repiä paperin pienen pieneksi silpuksi ja haudata maahan.

Päästä irti kiitollisuudella ja rakkaudella

Kummalla tahansa tapaa tuhoat oman irtipäästämisen kirjeesi tee se rakkaudella ja kiitollisuudella. Katso, kuinka saat päästät asiasta näin aivan konkreettisesti irti.

Päästä irti kaikesta siitä, mikä ei ole enää sinua tai palvele sinua enää ja toivota avosylin kaikki upea uusi tervetulleeksi elämääsi.

Toivottavasti tästä harjoituksesta on sinulle paljon iloa ja hyötyä. Apua, tukea ja oivallusta omaan irtipäästämisen työhösi.

Jos haluat harjoitella irtipäästämisen taitoa arjessasi tilaa tästä itsellesi täysin maksuton Päästä irti työmoodista -rentoutusharjoitus.

Aina on olemassa mahdollisuus onnistua

Tunnetaitoharjoitus - opi käsittelemään ja kohtaamaan tunteesi

Irtipäästäminen, oletko kokeillut tätä harjoitusta?