3 + 1 syytä, miksi unelmasi eivät ole vielä toteutuneet

3+1-syyta-unelmien-esteena

Unelmointi tuntuu ihanalta. Oikein kutkuttavalta kiherryttävän upealta. Mutta toisin on silloin kun ne omat unelmat eivät lähdekään toteutumaan.

Iskee turhautuminen ja pettymys. Pahimmillaan lopetamme koko unelmoimisen ajattelen, ettei ne kuitenkaan koskaan toteudu. Ei minulle.

Voisiko näistä jokin olla sinunkin unelmien esteenä?

Luovuttamisen sijaan ihan ensimmäisenä kannattaakin vain istua alas ja pysähtyä hieman pohtimaan, mikä on estänyt unelmiasi ja tavoitteitasi toteutumasta.

Olen huomannut, että olen olemassa muutama hyvin yleinen syy, miksi ne omat unelmat ei ole lähtenytkään toteutumaan. Tässä postauksessa haluan jakaa nämä syyt sinulle. Voisiko näistä jokin olla sinunkin unelmien esteenä?

3 + 1 syytä unelmien esteenä

1. Menetkin vahingossa kohti muiden unelmia. Oletko aivan varma, että unelmasi todella on omasi? Ei vahingossa ulkoapäin sinulle ujutettu.

Näin käy meinaan äärettömän helposti, jos emme pysähdy riittävän usein itsemme äärelle. Ja tämä on täysin ymmärrettävää.

Niin helposti ne muiden odotukset, toiveet ja yhteiskunnan antamat normit tulee omaksikin suunnaksi. Lähdemme huomaamattamme kohti muiden unelmia ja tavoitteita. 

Olemme koko ajan informaatio tulvassa. Sosiaalisessa mediassa ja lehdissä tulee esille upeita tarinoita ja haluamme itsekin tuntea olevamme tuo tarinan onnellinen päähenkilö.

Kaiken tämän keskellä on tietenkin vaikea erottaa omaa ääntään.

Myös vanhemmat tai muut sosiaaliset suhteet voi tahtomattaan luoda meille omia odotuksiaan. Pikku hiljaa kuvittelemme, että ne ovat omiakin toiveitamme.

Nykypäivän normit on onneksi jo laajemmat, mutta yhteiskunta asettaa edelleen myös omia paineitaan siitä miten ns. kunnon kansalaisen pitäisi elämänsä elää.

Kaiken tämän keskellä on tietenkin vaikea erottaa omaa ääntään. Niiden omien unelmien kanssa on siis hyvä pysähtyä ja kuunnella onko ne aidosti omia. Haluatko juuri sinä kulkea siihen suuntaan?

2. Sinulla ei ole selkeää toimintasuunnitelmaa. Toinen kompastus kivi unelmia kohti kulkiessa on usein toimintasuunnitelman puuttuminen.

Millaisia askelia olet konkreettisesti ottanut unelmasi saavuttamiseksi? Ikävä kyllä pelkkä haaveilu ei vie tavoitteisiin. Tarvitset selkeän suunnitelman saavuttaaksesi unelmasi. 

Totuus on, että ne pienet askeleet vie suuriinkin unelmiin. Ilman konkreettisia askeleita ja selkeää suunnitelmaa unelmat jää yleensä pelkiksi haaveiksi. Sitten joskus..

On myös hyvä muistaa, että tarvittaessa omaa suunnitelmaa pitää pystyä päivittämään. Etsiä ehkä kokonaan uusi reitti, jos tielle on kaatunut puu kuin alkaa sahata sitä kaatunutta puuta polttopuiksi.

Pienet askeleet vie suuriinkin unelmiin

Tarkoitan tietenkin, että ei kannata jäädä hakkaamaan päätä seinään, jos ensimmäinen suunnitelma ei toiminutkaan. Yleensä kun aina tule mutkia matkaan. Koska elämä..

Se ei kuitenkaan missään tapauksessa tarkoita sitä, että olisi heti syytä luovuttaa. On aika katsoa, mihin asti olet jo päässyt ja alkaa etsiä uutta reittiä unelmaan.

Sen lisäksi kannattaa kyllä vielä kerran pysähtyä pohtimaan ensimmäistä kohtaa. Onko tämä varmasti juuri se suuntaa, mihin minä haluan mennä?

3. Annat pelkojesi estää. Saatat tietää jopa kristallin kirkkaasti mitä halua, mihin olet menossa ja millaisesta elämästä unelmoit, mutta aina on jokin mutta.

Tällöin annat todennäköisesti omien uskomustesi ja pelkojesi olla esteenä unelmiesi edessä. Ja voin aika varmasti luvata sinulle, että kyllä meitä kaikkia pelottaa joskus.

Voit kysyä itseltäsi, mikä on pahinta mitä voisi tapahtua? Entä mikä olisikin mahtavinta, mitä voisi tapahtua kun onnistun ja saavutan unelmani?

Mielemme rakastaa tuttua ja turvallista.

Saavuttaaksemme unelmamme, meidän on tehtävä ennen kaikkea sisäistä työtä. Kuunneltava omaa sydäntämme, kohdattava ja käsiteltävä pelkomme ja uskomuksemme.

Ikävä kyllä, joskus me meinaan vahingossa sullomme myös itse itsemme muottiin, johon emme enää mahdu. Mielemme kun rakastaa tuttua ja turvallista. 

Silloin pidämme kynsin ja hampain kiinni vanhasta. Vaikka koko sydän ja jokainen solu huutaisi jo muutosta. Tulee aika valita, pysymmekö väkisin paikallamme vai lähdemmekö rohkeasti kohti uutta.

Muista, että molemmat vaihtoehdot on täysin ok. Sinä valitset. Kannattaa kuitenkin tehdä tietoinen valinta ja hyväksyä se. Kärsimys syntyy siitä kun vastustamme tuota valintaamme.

Mitä ajatuksia nämä syyt herätti sinussa? Tiedätkö, mikä estää juuri sinua toteuttamasta unelmiasi? Onko se oma mielen kriitikkosi, ulkopuolelta tulevat odotukset tai toiveet vai jotakin aivan muuta?

Otetaan lopuksi vielä se yksi bonus syy. Tämä on ollut omalla kohdallani matkani yksi suurimmista kompastuskivistä ja esteistä.

+ 1. Asioiden pyörittely yksin. Aina kun olen avannut suuni ja saanut asioille hieman ulkopuolista näkemystä on asiat alkaneet pikku hiljaa selkiintyä. Se on jopa vähän kummallista. 

Etenkin kun alkaa puhua ääneen tavallaan ihan samoja asioita, mitä on pyöritellyt läheistenkin kanssa, mutta täysin ulkopuoliselle ihmisille niin on yllättäen löytynytkin täysin uusia oivalluksia.

Ajattelen tämän johtuvan siitä, että tavallaan unohdumme niin herkästi omaan kuplaamme ja asioita on todella hankala nähdä yksin niin sanotusti laatikon ulkopuolelta.

Lähde tästä etsimään yhdessä ratkaisuja omien unelmiesi ja tavoitteidesi toteuttamiseksi juuri sinulle sopivin askelin.

Haluaisitko rentoutua hetkeksi?

Kirjoita vain alle yhteystietosi ja klikkaa "Kyllä kiitos" niin lähetän täysin maksuttoman rentoutuksen sähköpostiisi.

Tunnetaitoharjoitus - opi käsittelemään ja kohtaamaan tunteesi

Näillä askeleilla saavutat tavoitteesi

Irtipäästäminen, oletko kokeillut tätä harjoitusta?