TIETOA MINUSTA

Kuka Kati?

Heippa,

Ihanaa, että löysit tänne. Lämpimästi tervetuloa! Olen Kati Ylkänen. Kohti omia unelmia kulkeva, sydämen ääntä kuunteleva ja vapautta rakastava yrittäjä sekä opiskelija. 

Missioni on luoda maailmasta rennompi. Auttaa sinua rentoutumaan ja pysähtymään, saamaan enemmän elinvoimaa arkeen.

Toivon, että voit pikku hiljaa opetella päästämään irti puskemisesta ja suorittamisesta. Hengähtää hetkeksi. Alkaa suunnata kohti rennompaa elämää ja läsnäoloa. 

Missioni on luoda maailmasta rennompi.

 

Meillä on aina mahdollisuus vaihtaa suuntaa. Tutustua paremmin itseemme, kuunnella ja kunnioittaa oman sydämen ääntä. Luottaa, että se tietää kyllä oikean suunnan. 

Ja sen polun minä valitsin. Halusin vetää käsijarrua ennen kuin on liian myöhäistä ja uupumuksen harmaa verho ehtii peittää minut allensa.

Kuten jo saatatkin arvata, olen entinen suorittaja. Puskin täysillä kierroksilla, vauhdin sokaisemana vain väkisin eteenpäin. Kävin kokoajan niin ylikierroksilla, että hellittäminen tuntui mahdottomalta.

Varsinaisesti pysähtyminen ei ole koskaan ollut itselleni helppoa. Usein minusta on tuntunut kuin pääni sisällä olisi kaikki radiokanavat auki samaan aikaan.

Tiedän siis kokemuksesta, kuinka mahdottoman vaikealta rentoutuminen ja pysähtyminen voikaan tuntua. Vaikka olisi jopa aikaa olla vain niin ääni sisällä huutaa tekemään jotakin.

En halunnut tuhlata tätä ainutlaatuista elämääni sellaiseen sontaan.

Lopulta kuitenkin ymmärsin, etten oikeasti halua tuhlata tätä ainutlaatuista elämääni sellaiseen sontaan. Olen itse asiassa aivan varma, ettei meitä ole tarkoitettu tänne kärsimään.

Eikä täällä liiemmin jaeta palkintoja siitä kuka voi arjessaan huonoiten. Tai itse en ainakaan enää halunnut olla näitä pystejä jahtaamassa.

Kun ryhdyin opettelemaan rentoutumista ja pysähtymista alkoi pinnan alta väistämättä kirkastua ne aidosti omat unelmat ja toiveet.

Etkä uskokaan kuinka monen monta vuotta annoin omien haitallisten uskomusteni ja muiden odotusten tai toiveiden vuoksi joidenkin unelmieni odottaa!

Tavallaan olen kyllä aina suunnannut kohti unelmiani, mutta en ikävä kyllä voi rehellisesti sanoa aina hyväksyneeni niiden muuttuneen matkan varrella.

Vahingossa sullomme itsemme muottiin, johon emme enää mahdu.

Näin me vahingossa sullomme myös itse itsemme muottiin, johon emme enää mahdu. Syystä tai toisesta pidämme kynsin ja hampain kiinni vanhasta.

Vaikka koko sydän ja jokainen solu huutaisi jo muutosta. Silloin tulee aika valita pysymmekö paikallamme, suuntaammeko edelleen väkisin niihin menneisiin unelmiin vai lähdemmekö rohkeasti kohti uutta.

Muistan, kuinka istahdin pyörälenkillä kukkulan päälle puistonpenkille ihastelemaan upeita maisemia. Tuossa hetkessä päätin, että nyt on todella aika ottaa vastuu itsestäni ja hyvinvoinnistani. Lähteä seuraamaan omaa sydäntäni.

Valitsin vihdoinkin lähteä kohti uutta. Tunsin, ettei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin sallia se itselleni. Päivä päivältä enemmän haaveilin unelmasta, joka oli alkanut kytemään jo lapsuudessa. 

Astuin ensimmäisen kerran joogamatolle 12-vuotiaana. Tiesin heti, että jonakin päivänä haluan itse olla joogaohjaaja. Ja nyt vihdoinkin 30-vuotiaana voin ilolla ja ylpeydellä todella sanoa sitä olevani! 

Etenkin hyvin meditatiivinen ja lempeä yin jooga on vienyt täysin sydämeni. Sitä läsnäoloa, luottamusta, itseensä tutustumista, rauhaa, rakkautta ja hyväksyntää haluan tähän maailmaan tuoda. 

Yin joogan lisäksi kylläkin nykyisin jo muidenkin palauttavien joogalajien, rentouksien, meditoinnin ja äänimaljojen avulla. 

Tiesin jo 12-vuotiaana, että jonakin päivänä haluan olla joogaohjaaja.

Life coachina eli ratkaisukeskeisenä valmentajana haluan auttaa sinua ja työyhteisöäsi löytämään polun kohti rennompaa elämää. Parempaa palautumista ja hyvinvoivaa työelämää.

Koska stressaantunut, väsynyt, kiireinen, ahdistunut, kuormittunut, kireä ja poissaovela ihminen ei palvele lopulta ketään. Ei itseään, perhettään eikä työyhteisöään.

Ja olen huomannut, että koko ajan minulla on valtava palo oppia lisää. Kehittyä tässä uudessa ammatissani yrittäjänä. Rentoutumiseen liittyvät asiat on niin mielettömän mielenkiintoisia!

En siis ole löytänyt näiden asioiden pariin mitenkään sattumalta. Olen todella ihan lapsesta saakka harrastanut joogaa ja ollut innostunut henkisestä hyvinvoinnista sekä mielen ja ajatusten voimasta.

Rentoutumiseen liittyvät asiat on niin mielettömän mielenkiintoisia!

Ja kyllä, silti väsytin itseni suorittamalla ja puskemalla. Tai ehkäpä juuri sen takia, että yritin niin kauan mennä väkisin väärään suuntaan.

Nyt tunnen löytäneeni oman tehtäväni. Olen iloinen tuntiessani itseni ohjaajana luonnostaan, saamieni palautteiden mukaisesti, rauhalliseksi ja lempeäksi.

Vaikka muissa tilanteissa kyseiset adjektiivit harvemmin kuvastavat itseäni. Valmentajana minua kuvataan usein aidoksi, iloiseksi, rennoksi ja helposti lähestyttäväksi.

Olen kiitollinen, että sallin itseni lähteä kohti omaa polkuani. Päätös panostaa omaan hyvinvointiini ja opetella rentoutumaan on mullistanut elämäni ja ajatteluni.

Päätös on mullistanut elämäni ja ajatteluni.

Uskon, että se on täysin mahdollista niin sinulle kuin minulle. Jokainen meistä on arvokas, ainutlaatuinen ja tärkeä juuri sellainen kuin on.

Toivon, että tämä on alku meidän upealle yhteiselle matkalle kohti rennompaa elämää. Kiitos, että tulit vierailulle ja luit tarinani!

Jos sinulla on jotakin kysyttävää, haluat kertoa oman tarinasi tai antaa palautetta laitathan minulle sähköpostia kati(at)katiylkanen.fi On ihana päästä tutustumaan sinuun!

Jos haluat tutustua minuun enemmän ihmisenä ja saada lisäksi vinkkejä hyvinvointiin ja rentoutumiseen niin tule seuraamaan somessa @katiylkanen

 

Rakkaudella Kati 💛

 

Koulutus: lähihoitaja, äänimaljahoitaja ja sointukylpyohjaaja, yin jooga- meditaatio- ja rentoutusohjaaja, LCAF Certified Coach®Soundful Yin® -joogaohjaaja, rentoutusvalmentaja SHL mental training ja palauttavan joogan RYT200 joogaopettaja (valmistuminen -23)

Haluaisitko rentoutua hetkeksi?

Kirjoita alla olevaan lomakkeeseen yhteystietosi ja klikkaa "Kyllä haluan" niin lähetän sinulle sähköpostiin täysin maksuttoman rentousharjoituksen.