Aina on olemassa mahdollisuus onnistua

mielen-voima-mahdollisuus-onnistua

Olen viime aikoina keskustellut paljon niin läheisteni kuin valmennettavien kanssa läsnäolosta ja mielen kehittelemistä esteistä.

Aloin pohtimaan edellä mainittuja keskustelun aiheita nuotion äärellä. Yllättäen siitä syntyikin oikeastaan jopa hyvinkin erikoinen vertaus asiaan.

Tässä postauksessa haluan muistuttaa sinua erityisesti siitä, että aina on olemassa myös mahdollisuus onnistua.

Tunnistatko itsesi, jostakin näistä?

Aloin ensin nuotion äärellä muistelemaan, kuinka viime kerralla meillä oli melkoisesti haastetta saada näin syksyllä ne märät puut syttymään.

Tuli mieleeni, että moniko ihminen jättäisi lähtemättä uudelleen koko nuotiolle sen takia, että viimeksi siinä oli haasteita. Tuskin monikaan. 

Emmehän me voisi yksinkertaisesti etukäteen kokeilematta tietää, mitenkä tällä kertaa kävisi. Syttyisikö se nuotio vai eikö?

Kaikessa rauhassa siis istuskelin tälläkin kertaa katselemassa, kuinka mies sytytti aina vain uuden tulitikun toisensa perään. 

Tästä nousi mieleeni ajatus, että moniko lähtisi kotiin nyt kun se nuotio ei todella syttynytkään heti ensimmäisellä tulitikulla. 

Aika hassu ajatus eli tuskin kukaan lähtisi kotiin sen takia. Yrittämättä edes uudelleen. Eiköhän valinta ole kuitenkin kokeilla vain uudella tulitikulla.

Yrittäisitkö sytyttää nuotion kahdesti samalla tulitikulla?

Ja sitten viimeisenä mieleeni nousikin jo aivan pöhkö mielikuva. Moniko meistä yrittäisi sytyttää sen nuotion aina vain uudelleen sillä ensimmäisellä tulitikulla? 

Jep täysin hullu ajatus. Elämässä me kuitenkin todella useasti toimimme juuri näillä kaikilla yllä mainituilla kummallisilla tavoilla. Eikö olekin erikoista?

Niin moni meistä toteaa, ettei joku homma toimi ja yrittää vain väkisin samaa uudelleen ja uudelleen. Pärräten vielä, että kyllä minä suomalaisella sisulla menen läpi vaikka harmaan kiven.

Yritetään siis todella sytyttää sitä nuotiota aina vain uudelleen sillä ensimmäisellä tulitikulla. Vaikka vieressä olisi koko ajan uusi tulitikku. 

Tai sen harmaan kiven voisi myös kiertää. Ei tarvitsisi puskea läpi seinän vaan voisi kokeilla aukaista sen vieressä olevan oven.

Valitettavan usein me jätämme myös kokonaan yrittämättä. Koska mielellä on aina kerrottavana entistä kamalimpia uhkakuvia ja tarinoita.

Näin emme koskaan edes saavu sinne nuotiolle. Jäämme kotiin, koska aina on olemassa se mahdollisuus, ettei se nuotio todella sytykään tänään.

Silloin tällöin elämässäkin lyömme ne hanskat tiskiin heti ensimmäisen haasteen vastaan tullessa. Lähdemme kotiin kun se ensimmäinen tulitikku ei sytyttänytkään nuotiota.

Aina on olemassa myös mahdollisuus onnistua

Tällä kertaa meidän nuotio syttyi. Koska päätimme lähteä kokeilemaan. Emme yrittäneet montaa kertaa samalla tulitikulla vaan valitsimme aina uuden.

Mitä ajatuksia tämä herättää sinussa? Tunnistatko kenties itsesikin jollakin elämän osa alueella näistä vertauksista? Minä ainakin tunnistan itseni.

Tässä hetkessä kaikki on hyvin

Mielestäni onkin täysin järjetöntä, mitenkä niin helposti meidän mieli oikeastaan suoraan sanottuna tyrmää meidät. On toki täysin ymmärrettävää, että näin käy itsekullekin.

Kun meille tulee jokin ajatus, se synnyttää tunteen ja monesti tässä vaiheessa nouseekin jo niin suuri kynnys, että toteamme suorilta ettei tule onnistumaan. Ei kannata edes yrittää.

Näin meille käy niin usein unelmien kanssa, elämäntapa muutoksessa tai minkä tahansa asian kanssa, mikä aiheuttaa meissä epävarmuutta.

Yleensä kun ahdistumme, elämme vahingossa jo tulevaisuudessa. Suurimmaksi osaksi elämän aikana tässä hetkessä kaikki on hyvin. Hengität, olet elossa.

Menneisyys ei ole tae tulevaisuudesta

Emme voi oikeasti koskaan tietää, mitenkä tulee käymään ellemme kokeile. Useimmat mielemme kehittelemät pelot eivät koskaan toteudu. Ethän siis elä niissä etukäteen.

Myöskään menneisyys ei ole tae tulevaisuudesta. Jos joskus onkin käynyt niin, ettet ole onnistunut sinulla on silti edelleen täydet mahdollisuudet onnistua tulevaisuudessa. Kunhan valitset kokeilla uudelleen.

Kun rohkeasti yritämme ja kohtaamme haasteen sekään ei tarkoita, ettetkö voisi kuitenkin onnistua. Älä siis jää turhaan hakkaamaan päätä seinään vaan kokeile jotakin toista tapaa. Avaa uusi ovi.

Muista, ne on vain ajatuksia ja tunteita, ei koko totuus. Muista aina on mahdollisuus, että se nuotio syttyykin. Muista aina on mahdollisuus ottaa myös se uusi tulitikku.

Aina on olemassa mahdollisuus onnistua

Tunnetaitoharjoitus - opi käsittelemään ja kohtaamaan tunteesi

Irtipäästäminen, oletko kokeillut tätä harjoitusta?